📞 069/3555-775

Radno vreme: Ponedeljak-Petak | Poziv: 9-17h

Plan zdrave ishrane

Plan zdrave ishrane je vodič koji vam može pomoći da napravite zdraviji izbor hrane. Može uključiti raznovrsnu hranu iz svih grupa namirnica, u pravim količinama. Plan zdrave ishrane treba da bude uravnotežen, što znači da treba da uključuje niz različitih vrsta hrane u pravim razmerama, uključujući:

 • Voće i povrće: Ovo bi trebalo da čini veliki deo vaše ishrane, jer je bogato vitaminima, mineralima i vlaknima. Ciljajte da jedete različite vrste i boje voća i povrća.
 • Proteini: Birajte nemasne izvore proteina, kao što su piletina, riba, pasulj i tofu.
 • Žitarice: Birajte žitarice od celog zrna, kao što su hleb od celog zrna, kinoa i smeđi pirinač, umesto rafinisanih žitarica kao što su beli hleb i testenina.
 • Mlečni proizvodi: Birajte mlečne proizvode sa niskim sadržajem masti ili bez masti, kao što su mleko, jogurt i sir.
 • Masti: Birajte zdrave masti, kao što su maslinovo ulje i avokado, umesto nezdravih masti kao što su zasićene i trans masti.

Da biste razvili plan zdrave ishrane, možete:

 1. Pratite šta jedete i pijete. Ovo vam može pomoći da identifikujete sve nezdrave navike u ishrani i da izvršite promene po potrebi.
 2. Jedite različite vrste hrane. Nemojte se oslanjati na istu hranu svaki dan, jer to može dovesti do nedostatka hranljivih materija.
 3. Pobrinite se da dobijete dovoljno hranljivih materija. Plan zdrave ishrane treba da sadrži sve hranljive materije koje su vašem telu potrebne za pravilno funkcionisanje.
 4. Planirajte unapred. Napravite listu namirnica i planirajte svoje obroke i grickalice unapred. Ovo vam može pomoći da donesete zdravije izbore i izbegnete nezdrave opcije u poslednjem trenutku.
 5. Piti dosta vode. Voda je važna za hidrataciju i može vam pomoći da se osećate siti, što može pomoći u kontroli težine.
 6. Jedite polako. Ne žurite dok jedete, jer to može pomoći da se osećate siti i zadovoljni.
 7. Obratite pažnju na veličinu porcija. Vodite računa o tome koliko jedete i nastojte da kontrolišete veličinu svojih porcija.

Prateći plan zdrave ishrane, možete poboljšati svoje opšte zdravlje i blagostanje. Važno je zapamtiti da su svi različiti, tako da najbolji plan ishrane za vas može biti drugačiji od nekog drugog. Uvek je dobra ideja da se konsultujete sa zdravstvenim radnikom ili registrovanim dijetetičarom kako biste odredili najbolji plan ishrane za vas.

Besplatne recepte za proteinske salate, recepte za šejkove, praznični kuvar i ostale savete možete preuzeti ako kliknete ovde.

Dozvolite mi da vam pomognem da ostvarite svoje ciljeve!


Konzumenti imaju veću šansu da ostvare svoje ciljeve sa odgovarajućim proizvodima, izgradite odnos sa svojim Herbalife Nezavisnim Članom i budite deo zajednice.
Ukoliko želite besplatnu personalizovanu podršku da ostvarite ciljeve molim Vas da me kontaktirate putem telefona 069/3555-775.

Da li ste već kupili mačku u džaku?