Herbalife cene sa popustom važe do 30. Juna 2024

📞 069/3555-775

Radno vreme: Ponedeljak-Petak | Poziv: 9-17h

Kako smršati sa keto ishranom?

Keto dijeta može biti efikasan način da se postigne gubitak telesne mase, ali zahteva pažljivo planiranje i pridržavanje. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti da biste smršali uz pomoć keto ishrane:

1. Istražite i razumite keto dijetu: Pre nego što započnete keto dijetu, preporučuje se da se detaljno informišete o njenim osnovama, pravilima i principima. Razumevanje kako ketogene dijeta funkcioniše pomoći će vam da bolje pratite plan ishrane.

2. Proračunajte unos makronutrijenata: Keto dijeta se temelji na specifičnim unosima makronutrijenata – visok unos masti, nizak unos ugljenih hidrata i umeren unos proteina. Tipično, unos ugljenih hidrata se drži ispod 20-50 grama dnevno. Postavljanje pravilnih ciljeva za unos makronutrijenata ključno je za postizanje ketogene faze.

3. Odaberite prave masti: Fokusirajte se na zdrave masti, kao što su maslinovo ulje, avokado, orašasti plodovi, kokosovo ulje i riba bogata omega-3 masnim kiselinama. Izbegavajte zasićene i trans masti.

4. Unosite umerene količine proteina: Unos proteina je važan za održavanje mišićne mase i opšte zdravlje. Iako je unos proteina umeren, ne treba ga preterivati, jer prevelike količine proteina mogu uticati na unos kalorija i izazvati konverziju proteina u glukozu.

5. Birajte niskokalorično povrće: Povrće s niskim sadržajem ugljenih hidrata poput lisnatog zelenog povrća, brokolija, karfiola i avokada može biti sjajan dodatak vašoj ishrani.

6. Pazite na unos kalorija: Iako je keto dijeta fokusirana na unos makronutrijenata, kalorijski unos je i dalje važan faktor za gubitak telesne mase. Pratite količinu kalorija koje unosite kako biste ostvarili kalorijski deficit potreban za mršavljenje.

7. Vodite računa o hidrataciji: Keto dijeta može dovesti do većeg gubitka tečnosti i elektrolita, pa je važno piti dovoljno vode i unositi elektrolite kako biste izbegli nelagodnosti kao što su grčevi.

8. Vežbajte redovno: Uz pravilnu ishranu, redovno vežbanje može ubrzati proces gubitka telesne mase i poboljšati opšte zdravlje.

9. Pratite napredak: Vodite dnevnik ishrane, merite težinu i pratite promene u telu kako biste videli kako vaša tela reaguju na keto dijetu.

10. Konsultujte se sa stručnjakom: Pre nego što započnete bilo koju dijetu, uključujući i keto dijetu, preporučljivo je da se posavetujete sa stručnjakom za ishranu ili zdravljem kako biste dobili personalizovane smernice i osigurali da dijeta odgovara vašim potrebama i ciljevima.

Zapamtite da je svako telo različito, pa je važno da pratite svoje reakcije na dijetu i prilagodite je prema svojim potrebama.

Dozvolite mi da vam pomognem da ostvarite svoje ciljeve!


Konzumenti imaju veću šansu da ostvare svoje ciljeve sa odgovarajućim proizvodima, izgradite odnos sa svojim Herbalife Nezavisnim Članom i budite deo zajednice.
Ukoliko želite besplatnu personalizovanu podršku da ostvarite ciljeve molim Vas da me kontaktirate putem telefona 069/3555-775.

Da li ste već kupili mačku u džaku?