📞 069/3555-775

Radno vreme: Ponedeljak-Petak | Poziv: 9-17h

Koje namirnice prave salo na stomaku?

Iako nije moguće ciljano odabrati namirnice koje će praviti salo isključivo na stomaku, postoji nekoliko faktora koji mogu doprineti nakupljanju masnog tkiva u tom području. Jedan od ključnih faktora je unos kalorija koji prelazi vaše ukupne energetske potrebe, bez obzira na izvor tih kalorija.

Međutim, postoje namirnice koje su često povezane s nakupljanjem masti u predelu stomaka. Ove namirnice su često bogate zasićenim mastima, trans mastima ili dodanim šećerom. Evo nekoliko primera:

1. Prerađena hrana: Fast food, grickalice, brza hrana i drugi oblici prerađene hrane često sadrže velike količine nezdravih masti i šećera.

2. Gazirana pića: Pića sa dodatnim šećerom, uključujući gazirane sokove i energetska pića, mogu doprineti povećanju obima stomaka.

3. Alkoholna pića: Alkoholna pića su kalorična i mogu dovesti do nakupljanja masnog tkiva u stomaku, posebno ako se konzumiraju u velikim količinama.

4. Beli hleb i rafinisani žitarice: Hrana koja sadrži rafinisane žitarice, kao što su beli hleb, peciva ili testenina, može dovesti do povećanja obima stomaka ako se konzumira u velikim količinama.

Važno je napomenuti da individualne razlike u skladištenju masti mogu uticati na to kako se telo raspoređuje. Takođe, važno je voditi uravnoteženu ishranu, fokusirati se na celokupan unos kalorija, a ne samo na specifične namirnice, i kombinovati ishranu sa redovnom fizičkom aktivnošću kako biste održali zdravu telesnu težinu.

Pogledajte ukuse proteinskih šejkova koje možete poručiti sa naše internet prodavnice, kliknite ovde!
(Ne zaboravite iskoristiti kod XRYU6XV9 za popust prilikom poručivanja)