📞 011/3555775

Radno vreme: Ponedeljak-Petak | Poziv: 9-17h

Kako održati imunitet u zimskom periodu?

Održavanje snažnog imunološkog sistema tokom zimskog perioda ključno je za očuvanje zdravlja i prevenciju prehlada i drugih bolesti. Evo nekoliko saveta kako da ojačate imunološki sistem tokom zime:

1. Pravilna ishrana: Konzumiranje raznovrsnih i nutritivno bogatih namirnica poput voća, povrća, integralnih žitarica, proteina i zdravih masti pomaže u pružanju telu potrebne hranljive materije. Vitamin C, vitamin D i cink posebno igraju važnu ulogu u jačanju imunološkog sistema.

2. Hidratacija: Održavanje dovoljnog unosa vode važno je za optimalno funkcionisanje imunološkog sistema. Topli napici poput čaja takođe mogu pomoći u održavanju hidratacije i ublažavanju simptoma prehlade.

3. Redovna fizička aktivnost: Umerena fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju i pomaže telu da se bori protiv infekcija. Iako je hladnoća izazovna, pokušajte da ostanete aktivni unutar ili da se oblačite toplije za šetnje na otvorenom.

4. Dovoljno sna: San igra ključnu ulogu u obnavljanju tela i jačanju imunološkog sistema. Trudite se da dobijete 7-9 sati sna svake noći.

5. Smanjenje stresa: Hronični stres može oslabiti imunološki sistem. Praktikovanje tehnika za smanjenje stresa poput meditacije, joge ili dubokog disanja može vam pomoći da se osećate bolje i ojačate svoj imunitet.

6. Pranje ruku: Redovno i temeljno pranje ruku smanjuje rizik od prenošenja infekcija, uključujući prehladu i grip.

7. Vakcinacija: Ako je dostupna, razmislite o vakcinaciji protiv sezonskog gripa. To može značajno smanjiti rizik od oboljevanja od te bolesti.

8. Održavanje higijene prostora: Redovno provetravanje prostorija i održavanje čistoće u vašem domu pomaže u smanjenju koncentracije patogena.

9. Dodaci ishrani: U konsultaciji sa lekarom, možete razmotriti uzimanje dodataka ishrani kao što su vitamin C, D ili cink, posebno ako imate nedostatak ovih hranljivih materija.

10. Izbegavanje bliskog kontakta sa obolelim osobama: Ako neko u vašem okruženju ima infekciju, izbegavajte bliski kontakt kako biste smanjili rizik od prenošenja bolesti.

Prateći ove smernice, možete pomoći svom telu da održi snažan imunološki sistem tokom zimskog perioda i smanjiti rizik od oboljevanja.

 

Immune Booster ukus bobičastog voća, 10 kesica x 3,7 g

Dodatak ishrani Immune Booster je napitak sa ukusom bobičastog voća. Bogat ključnim vitaminima i mineralima koji doprinose normalnoj funkciji imunog sistema. A to uključuje: vitamine C i D, selen i cink.

Takođe sadrži EpiCor®, naučno proveren sastojak na bazi suvog kvasca.

Immune Booster je dostupan u kesicama i veoma je praktičan kada ste u pokretu.

Ključne prednosti:

  • Sadrži EpiCor®, naučno proveren sastojak na bazi suvog kvasca
  • Osvežavajući ukus bobičastog voća
  • Vitamini C i D, selen i cink doprinose normalnoj funkciji imunog sistema
  • Vitamin C, cink i selen doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
  • Prikladno za ishranu vegetarijanaca

Preporučena upotreba:

Dodajte 1 kesicu (3,7 g) u 150 ml vode i mešajte dok se ne rastvori. Konzumirajte 1 dozu dnevno uz obrok.

Ovaj proizvod treba koristiti kao deo uravnotežene i raznovrsne ishrane, u skladu sa zdravim načinom života.